Menu

Over ons

Vakantiewoningen De Maerschalck werd in 1970 opgericht door wijlen Victor De Maerschalck. In 2020 vieren wij ons 50-jarig bestaan.

Inge Roelants kwam in 1990 in dienst en werd er verantwoordelijk voor de verhuur en de reservaties.

In 1998 werd Geert De Maerschalck zaakvoerder, terwijl de dagelijkse werking van de zaak voortaan behartigd wordt door echtgenote Inge. De vakantiewoningen bevinden zich vooral in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Italië. Vanaf 2008 wordt het agentschap partner van de Duitse touroperator Inter Chalet, waardoor het ook woningen aanbiedt in andere landen zoals Nederland, Tsjechië, Kroatië, Zweden, Finland, Noorwegen, Portugal, Hongarije, Denemarken, Zwitserland en Florida (U.S.A.).

Via onze website kan u ook boeken uit het ruime aanbod skivakanties in Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland.

Er zijn mogelijkheden vanaf 2 personen, tot zelfs meer dan 50 personen.  Vooral de Ardennen en de Hoge Venen zijn populair voor groepen, zowel voor familie als verenigingen.

De klanten met één of meerdere honden laten we ook niet in de kou staan.  Speciaal voor deze mensen gaan wij ook op zoek naar vakantiewoningen waar huisdieren meer dan welkom zijn.

Wij hebben het klantenkaartsysteem van Joyn.  Met deze kaart kan u punten van onze zaak sparen, hebt u winstkansen voor de wedstrijd van Joyn waarmee wekelijks €1.000 aankoopbudget te winnen is.  Het gemeentebestuur van Boom stelt ook mooie prijzen ter beschikking, waar u kans op maakt als u een aankoop verricht bij een Boomse handelaar.  Tomorrowland duo-dagtickets, enz.

Vakantiewoningen De Maerschalck werd in 2008 erkend door Toerisme Vlaanderen als Reisbureau/Toeristisch verhuurkantoor met vergunningsnummer 8099. Ons kantoor is lid van de Vlaamse Associatie van Reisagenten (VLARA). Geert is lid van de Raad van Beheer van VLARA vzw (Dit is een beroepsorganisatie van Reisagenten) en van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO, sectorcommissie 7 (horeca, toerisme en ontspanning).

Vakantiewoningen De Maerschalck heeft een verzekering financieel onvermogen bij AMLIN Europe onder polisnummer LXX050114. Deze verzekering is in België verplicht voor alle reisbureaus en verhuurkantoren van vakantiewoningen. Nochtans zijn veel Vlaamse verhuurkantoren hiermee in overtreding.

Wil u zeker zijn dat een toeristisch verhuurkantoor (vakantiewoningen) of reisbureau zoals de wetgeving het voorschrijft, verzekerd is tegen faillissement?  Stuur dan een mail naar de beroepsorganisatie VLARA via info@vlara.be om dit na te vragen.